Tanssillinen Iltapäiväkerho

Tarinamme

Tanssinopettaja Julia Van Campin aviomies sai idean Tanssillisesta Iltapäiväkerhosta, kun heidän tyttärensä Marilla täytti 7 vuotta.

– Halusimme, että Marilla voi harrastaa tanssia heti koulupäivän jälkeen. On raskasta sekä lapselle, että vanhemmille viedä 7-vuotiasta tanssitunneille illalla. Näin harrastus ja iltapäivän vietto koulun jälkeen yhdistyvät, sanoo Julia.

Julia sai kumppanikseen ystävänsä Nina Heinon. Hänkin on tanssinopettaja. Kummallakin oli yli kymmenen vuoden kokemus tanssinopetuksesta, ja he olivat ohjanneet paljon lapsia. Julia oli opiskellut Pietarissa balettia ja karakteritanssia, Nina oli valmistunut Turun Taideakatemiasta tanssipedagogiksi. Elettiin syksyä 2012.

Tanssisalit hylkivät iltapäiväkerhoa, koska ne kokivat sen kilpailijakseen. Julia ja Nina löysivät kuitenkin ihanan paikan Pirkankatu 1:stä, kun Flamencoyhdistys antoi heille tilansa iltapäiväkäyttöön.

Paikka on kodikas; lattialla on räsymatot ja seinät on maalattu kiehtovalla turkoosilla. Mikä parasta, paikassa on mainio tanssilattia, sillä ison salin lattia on uusittu joustavaksi puulattiaksi. Siinä on hyvä tanssia.

Etukäteen vanhempia askarrutti, jaksaako lapsi koulupäivän päälle tanssia viitenä päivänä viikossa.

– Kyllä jaksaa. Kun lapsi on istunut paikallaan hiljaa 3 – 5 tuntia koulussa, hänellä on uskomaton määrä energiaa purettavaksi. Ennemminkin sitä energiaa pitää päästä purkamaan liikuntaan. Olemme puhuneet vanhemmille, että iltapäivällä harrastaminen jättää illan vapaaksi perhe-elämälle. Vanhemmatkin välttyvät illan kuskausrumbalta, toteaa Nina.

Missään nimessä Julia ja Nina eivät halua iltapäiväkerhostaan massapaikkaa, vaan se pidetään pienen intiiminä ja kodinomaisena paikkana.

Iltapäiväkerhoon ei vaadita aiempaa tanssikokemusta, mutta kiinnostusta tanssiin pitää olla. Monet iltapäiväkerholaiset ovat toki tanssineet jo vuosia.

Tanssi voi tuntua aluksi vaikealta, mutta kokeilujen kautta syntyy onnistumisia. Tarkoitus on laajentaa lapsen kokemuskenttää ja vahvistaa hänen itsetuntoaan. On esimerkiksi hieno kokemus, kun oppii seisomaan käsillään.

– Tanssi vahvistaa henkistä kasvua. Jos esimerkiksi koulumaailmassa tapahtuu jotain ikävää, lapsi on vahvempi kohtaamaan sen, kun hänellä on hyvä itsetunto. Me opetamme myös, miten tanssitunneilla pitää käyttäytyä.

Iltapäiväkerhon lapset ovat 6 – 8-vuotiaita, ja he tulevat hyvin toimeen keskenään, koska tanssi yhdistää koko joukkoa.

(Teksti on osa Aamulehdessä ilmestynyttä juttua syksyllä 2012)

Tanssi IP -kerho sijaitsee Tampereen Pyynikillä osoitteessa Pirkankatu 1 33230 Tampere (sisäänkäynti Mariankadun puolelta). Toiminta on suomen ja tarvittaessa englannin kielellä. Haemme lapset Fista ja Wivi Lönn kouluista, sekä lähiesikouluista koulupäivän jälkeen. Haku koskee ensisijaisesti ekaluokkalaisia ja esikoululaisia.

TERVETULOA MUKAAN!

Ilmoittautuminen ja hinnasto

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kaudelle 2020-2021

Tampereen kaupungin virallinen haku tapahtuu Helmen 7.1.2020 alkaen seuraavasta linkistä:

https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/esiopetus-ja-perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta.html#hakeminenaamu-jailtapaivatoimintaan

Ilmoittaudu lisäksi oman lomakkeemme kautta (kts. alla), niin varmistat paikkasi meillä!

Otamme ensisijaisesti kerhoomme virallisen haun lisäksi oman lomakeemme täyttäneitä tanssikerholaisia.

Hinnasto

Lakisääteisen aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksut ovat kaikille Tampereen kaupungin kanssa yhteistyötä tekevien kerhojen osalta yhteneväiset koskien 1 – 2 luokkalaisia.

Perusmaksu sisältää haun Fista ja Wivi Lönn kouluista, terveellisen ja ravitsevan välipalan, ohjattua ulkoliikuntaa ja retkiä, juhlia erilaisina teemapäivinä, sekä tapaturmavakuutuksen.

Tanssiopetus sisältää tanssitunnin 45-60 min/pvä, avoimet ovet 2x / lukuvuosi, yhteisen vanhempi-lapsi tanssitunnin 2x/lukuvuosi sekä osallistumisen vähintään kahteen tanssinäytökseen / lukuvuosi.

Ilmoittaudu

Hinnasto 2019 - 2020

1-2 luokkalaiset

1-3h/pvä
Vanhempi sisarus

70 € / kk
60 € / kk

3-4,5h / pvä
Vanhempi sisarus

120 € / kk
110 € / kk

4,5-6h / pvä
Vanhempi sisarus

140 € / kk
120 € / kk

Eskarilaiset & 3–luokkalaiset

1-3h / pvä tai 3 krt / vko
3-6h / pvä

115 € / kk
170 € / kk

Tanssiopetus

Dance Up Kids, eskarit + 1-2 -luokkalaisille

Lukukausi

350 €

Dance Up Kids 2/ 8-10 v. 3 -luokkalaisille

<2 kertaa / vko
3-5 kertaa / vko

300 €
390 €

Tanssinopetus sisältää tanssitunnin 45-60min/ pvä. Tanssituntien lukukausimaksut ovat Tanssi IP -kerholaisille edullisempia, koska hintaan sisältyvät IP-kerhon hoitotunnit, jotka laskutetaan erikseen kuukausittain.

LUKUJÄRJESTYS

Päiväohjelma

Iltapäivän aikana ulkoilemme, syömme terveellisen välipalan ja tanssimme, sekä teemme läksyt ja luovaa toimintaa. Tanssituntien aikana oppilailla on mahdollisuus harrastaa useampia tanssilajeja ja suunnitella omia tanssiesityksiä, sekä saada esiintymiskokemusta. Kaikki iltapäivän toiminnot tapahtuvat valvotussa turvallisessa ympäristössä. Ohjaajina toimivat ammattitaitoiset ja pätevät opettajat.

Ryhmä 1

Klo 12.00 – 13.15

Haku kouluista & ulkoilu Aleksanterin/ Väinö Linnan puistossa

Klo 13.30

Terveellinen välipala

Klo 14.00 – 14.55

Tanssitunti (Huom! Perjantaina yhteinen Tanssi-ilmaisutunti kaikille klo 13.30-14.30 / Välipala 14.30 alkaen)

Klo 15.00

Läksyt & yksin lähtevät 2lk. kotimatkalle

Klo 15.30

Luovaa toimintaa & yksin lähtevät kotiin

Ryhmä 2

Klo 13.15 – 14.00

Haku kouluista & 2lk saapuminen itsenäisesti kerholle

Klo 13.45 - 14.30

Terveellinen välipala

Klo 15.00 – 15.55

Tanssitunti (Huom! Perjantaina yhteinen Tanssi-ilmaisutunti kaikille klo 13.30-14.30! / Välipala 14.30 alkaen)

Yhteinen

Klo 16.00 - 16.15

Haku kerhon sisäpihalta

Ohjaajat

Nina
Julia
Hasna
Julianna